Érdekes történetek a szentek életéről, gyermekes családoknak, hittanosoknak

Szentjeink

Szentjeink

Egyházi ünnepeink – KÖNYV + SZÍNEZŐK

2023. október 22. - szentjeink.hu

egyh_konyv.jpg

Gyermekes családokban és hittanórákon is jó szolgálatot tehet ez az új, hiánypótló kötet; hosszú ideje nem kapható ilyen kiadvány hazánkban, ami a katolikus Egyház ünnepeit átfogóan, gyerekek számára is érthetően mutatja be. Külön színezőfüzetek is megjelentek: az egyik az Egyházi ünnepeink könyv rajzait tartalmazza, a másik, az Adventi színező Jézus születésének történetét követi. 

 

Mi található a könyvben?

  • 34 egyházi ünnep bemutatása (köztük a legfontosabbak, a Magyarországon legnépszerűbbek és a gyerekek számára legérdekesebbek);
  • minden ünnep lényegéről egyszerű, a kisiskolás gyerekek szintjén megfogalmazott magyarázat;
  • rövid – a szülők, hitoktatók számára is gondolatébresztő – érdekességek az egyes ünnepekhez kötődő helyszínekről, személyekről, szertartásokról, szokásokról;
  • kérdések, melyek jó beszélgetéseket indíthatnak el a családokban vagy hittanórákon;
  • mindez 72 oldalon, igényes kivitelben, kemény borítóval, minden oldalon színes illusztrációkkal.

 

Martos Levente Balázs püspök atya ajánlója a kötethez:

egyh_martoslb.jpg

Tempus fugit! Az idő elszalad! Így utaltak a régiek arra, hogy a dolgokat időben meg kell tenni, ha nem akarunk lekésni róluk. Az óráink megmutatják, hogy „mennyi az idő”, de hogy mikor minek van itt az ideje, azt bizony nem. A nap állása, a hold járása, a csillagok sokasága a hozzáértőnek megmutatja, hány óra, melyik napszak vagy melyik évszak van, de hogy miért fontos az idő múlása, mitől más egyik nap, mint a többi, azt bizony nekünk magunknak kell tudnunk.
Ez a könyv ünnepekről szól, mégpedig a Katolikus Egyház ünnepeiről. Az ünnepek olyan napok, amikor valamilyen fontos eseményre emlékezünk. Az egyház olyan eseményeket ünnepel, amikor az emberek idejébe belépett Isten. Ahány ünnep, annyiféle módon történt meg ez a csodálatos látogatás. Az ünnepi szertartások, ruhák és ételek, a templomban az énekek, a gyertyák, de leginkább a felolvasott bibliai szövegek is azt idézik fel, mi történt, hogyan, ki által és kinek mutatta meg magát és szeretetét a mi jóságos Istenünk.
Jó szívvel ajánlom ezt a csodaszép könyvet neked, kedves Olvasó, aki nem akarod, hogy az időd csak úgy elszaladjon. Lapozd, nézegesd, olvasd örömmel, hiszen az ünnep kiemel a hétköznapokból, s néha még a nehéz időket is szép köntösbe öltözteti. Ezt a könyvet Kállai Nagy Krisztina gyönyörű és derűs rajzai díszítik, az ünnepekről pedig Bethlenfalvy Gábor írt világos és kedves sorokat. Köszönöm nekik én is, hogy ilyen közel visznek minket az egyház ünnepeihez.

Martos Levente Balázs
az Esztergom-Budapesti főegyházmegye segédpüspöke,
a Központi Papnevelő Intézet rektora

 

Néhány oldal a könyvből: 

 

egyha_zi_12-13_web.jpg

egyha_zi_32-33_web.jpg

egyha_zi_64-65_web.jpg

 

A könyv tartalomjegyzéke:

egyha_zi_70-71_web.jpg

 

 

 SZÍNEZŐK

 

Az Egyházi ünnepeink színező a könyvben található rajzokból tartalmaz 24-et, kiszínezhető változatban, néhány soros magyarázatokkal. Szintén 24 oldalas az Adventi színező, mely Jézus születésének történetét követi végig. Ezek akár a nagyobb óvodás gyerekek számára is lehetőséget adnak az ünnepek lényegével való ismerkedésre, illetve a karácsonyi készületre.

egyh_szin.jpg

egyha_zi_u_nnepeink_szi_nezo_6-7_web.jpg

egyha_zi_u_nnepeink_szi_nezo_8-9_web.jpg

 

 

egy_szin_advent.jpg

 adventi_szi_nezo_10-11_web.jpg

 adventi_szi_nezo_14-15_web.jpg

  

 

HOGYAN ÉS MENNYIÉRT LEHET MEGVÁSÁROLNI?

 

A könyv bolti ára: 3700 forint.

A színezők ára: 990 forint

 

Ha interneten szeretné megrendelni a könyvet vagy a színezőket, keresse fel a Don Bosco Kiadó webshopját:

http://donboscokiado.hu/

 

A könyvesboltok listája, ahol könyveink és színezőink kaphatók, IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ >>

 

Megvásárolhatja közvetlenül a szerzőktől is (különösen ha dedikált példányt szeretne); ezekre a címekre írhat nekünk:
krisztina.kallainagy[kukac]gmail[pont]com
bethlenfalvy.gabor[kukac]yahoo[pont]com

A szerzőktől történő vásárlás esetén a könyv árából kedvezményt is lehet kapni (a megvásárolt példányszámtól függően 15-25 százalékot).

 

Ha a szentek életéről szóló könyvsorozat kötetei is érdekelnék (Magyar szentek élete, A keresztény Európa szentjei, Jézus barátai, Szent életű magyarok a viharos XX. században, Névnapok és szentek könyve), ezekről weboldalunk KÖNYVEINK menüpontja alatt, azaz ide kattintva talál bővebb tájékoztatást >>
Megjelentek a könyvsorozathoz kapcsolódó SZÍNEZŐK is, melyek a kisgyerekeknek adnak alkalmat a szentekkel való barátkozásra. További információért kattintson ide >> 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentjeink.blog.hu/api/trackback/id/tr6418240761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása