Érdekes történetek a szentek életéről, gyermekes családoknak, hittanosoknak

Szentjeink

Szentjeink

Könyveink

2019. október 20. - szentjeink.hu

Olvasmányos történetek, szívderítő illusztrációk:
könyvek a szentek életéről
gyermekes családoknak, hittanosoknak

 

Furcsa, ájtatos képű, életidegen figuráknak látta eddig a szenteket? EZ MOST MEG FOG VÁLTOZNI: könyveink hús-vér emberekként mutatják be őket, akik akár a barátaink lehetnének.

 

magyarszentek.jpg

keresztenyeuropa.jpg

jezusbaratai_cimlap.jpg   xxsz-borito.jpg

nevnapos_borito.jpg 

 

Öt kötetünk jelent meg eddig:

 

1.
A Magyar szentek élete az Árpád-házi királyok korának 6 leghíresebb szentjéről (Szent Istvánról, Szent Imréről, Szent Gellértről, Szent Lászlóról, Szent Erzsébetről és Szent Margitról) mesél.

További információk és tartalomjegyzék itt található >>

A könyv első kiadásának példányai elfogytak, 2020 októberében megjelent a második kiadás. Ha szeretné megrendelni, megvásárolni, itt talál további információt >> 

 

2.
A keresztény Európa szentjei
a középkor nagy hatású személyiségeinek életéről mond el 12 történetet (Szent Györgyről, Szent Miklósról, Szent Mártonról, Szent Benedekről, Szent Cirillről és Metódról, Szent Adalbertről, Szent Bernátról, Szent Ferencről, Szent Antalról, Szent Domonkosról, Sienai Szent Katalinról és Szent Ritáról).

További információk és tartalomjegyzék itt található >>

Ha szeretné megrendelni, megvásárolni a könyvet, itt talál további információt >>  

 

3.
A Jézus barátai című kötet azokról a bibliai személyiségekről szól, akik Jézust földi életében személyesen ismerhették (Gábor arkangyalról, Szent Józsefről, Szűz Máriáról, a napkeleti bölcsekről, Keresztelő Szent Jánosról, Szent Péterről, Szent Andrásról, Szent Jakabról, Szent Jánosról, Szent Mátéról, Szent Tamásról és Szent Mária Magdolnáról).

További információk és tartalomjegyzék itt található >>

Ha szeretné megrendelni, megvásárolni a könyvet, itt talál további információt >> 

 

4.
A Szent életű magyarok a viharos XX. században című kötet azokról a honfitársainkról szól, akik személyükben hordozták tovább az ország keresztény szellemi örökségét azokban az időkben, amikor a történelem viharai elsodorták azt a világot, amit mindaddig a hazájának tudhatott a Kárpát-medence népe (Boldog IV. Károly király, Boldog Batthyány-Strattmann László, Boldog Salkaházi Sára, Boldog Apor Vilmos, Boldog Romzsa Tódor, Boldog Sándor István, Boldog Brenner János).

További információk és tartalomjegyzék itt található >> 

Ha szeretné megrendelni, megvásárolni a könyvet, itt talál további információt >> 

 

5.
A Névnapok és szentek könyve című kötet a Magyarországon gyakran előforduló keresztnevekhez tartozó szenteket mutat be. a névnapok naptári sorrendjében 107 szentről közöl rövid, érdekes ismertetőt, a névmutatóban pedig összesen 192 névhez ajánl védőszenteket. Honnét van az én keresztnevem, ki a védőszentem? Milyen bérmanevet, illetve bérmaszentet válasszak? Mi legyen a neve a születendő gyermekemnek? Milyen névhez milyen védőszent szokott tartozni? Ilyen kérdések megválaszolásához nyújthat támpontokat a könyv.

További információk itt találhatók >>

Ha szeretné megrendelni, megvásárolni, itt talál további információt >> 

 

 

 

MIT ADNAK SZERINTÜNK EZEK A KÖNYVEK AZ OLVASÓNAK?

 

  • Történetek, melyek az életünkben folytatódnak
    A könyveinkben található történetek nagy többségéből kiderül, hogy – bár a mesék és legendák nyelvén szólalnak meg – nem kitalált sztorik: valódi személyekkel, valódi helyszíneken lefolyt eseményeket mondanak el, lehetőleg úgy, ahogy azok akár a valóságban is megtörténhettek. A célok, amelyekért hőseink éltek, s a bajok, melyekkel küzdöttek, ma is érvényes célok és ma is létező bajok; rajtunk a sor, hogy fölvegyük a történet fonalát, és a kalandokat saját életünkben folytassuk. 

  • Élmény és tanulás
    A szövegeket és a grafikákat úgy állítottuk össze, hogy bele lehessen feledkezni a történetekbe, de erősen törekedtünk a történelmi pontosságra is (történész-muzeológus tanácsadónk is segített ebben). A könyveinkben szereplő tárgyak, helyek, ruhák, fegyverek stb. említésekor és ábrázolásakor igyekeztünk korhűek lenni – és a fejezetek végén található kis fényképes leírások is azt szolgálják, hogy az olvasóknak ne csak a lelkük, hanem a tudásuk is épüljön. 

  • Jó beszélgetések
    Kis gyerekeknek, nagy gyerekeknek vagy felnőtteknek szánjátok ezeket a könyveket? – kérdezik tőlünk sokan. Az egyik válaszunk az, hogy mindenkinek. Hiszen a sok színes képet akár óvodások is jó lélekkel nézegethetik, de a szövegből akár hitoktatók, tanulmányi kirándulást szervező pedagógusok is jól felkészülhetnek. A másik – még fontosabb – válaszunk pedig az, hogy a visszajelzések szerint a könyvek akkor „működnek” a legjobban, amikor a család, a közösség, a hittancsoport együtt olvassa és vitatja meg a történeteket; nagyon jó beszélgetések alakulnak ki ilyenkor.

  • Érték a könyvespolcon
    Igényes könyveket akartunk készíteni, melyek szövegükben, grafikájukban és nyomdatechnikailag is – papírminőség, keménytáblás borító stb. – azt a színvonalat jelenítik meg, amit e kötetek témája és szereplői megérdemelnek. Hiszünk abban, hogy ezek a könyvek nem fognak egyhamar sem elavulni, sem szétesni; olyanok, melyekre érdemes vigyázni, és az unokák, dédunokák számára is örökül hagyni.

 

Ha felkeltettük az érdeklődését, kattintson az alábbi linkre, ahol a megrendelés, illetve bolti megvásárás lehetőségeiről részletes információt talál:

HOL KAPHATÓ?

 

 

MIT MONDANAK AZOK, AKIK MÁR OLVASTÁK?

Tegnap ebből olvastam a hat éves kislányomnak – végre egy jó könyv! Izgalmas történetek a szentek életéről, olyan jó stílusban megírva, hogy a kislányom hangosan hozzászólt az eseményekhez. A rajzok is szépek! Sok minden nekem is újdonság a könyvben, alig bírtuk abbahagyni. Ráadásul régen az apukám is szentek életét olvasott nekem esténként… Hiánypótló! 
(Skrabski Fruzsina újságíró, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, egy gyermek édesanyja)

Érdekes régi korokba repítettek vissza ezek a könyvek, hogy megismertessék velem a szentek izgalmas életét. Nagyon élveztem. Szeretem az ilyen könyveket. Szívesen olvasnék még hasonlót.
(Mocsáry András, 13 éves)

Családi kiránduláson voltunk, és az ottani templomban botlottunk bele egy szoborba, amivel kapcsolatban iskolás fiunk olyan történettel állt elő, amit mi magunk sem ismertünk. Kérdeztük, honnan tud ilyeneket, mire válaszolta, hogy ebből a könyvből.
(Bényi Zsuzsa, tanár, kétgyermekes anya)

Felnőtt fejjel is élvezet kézbe venni és olvasni ezt a szép, igényes könyvet. A meseszerű, olvasmányos történetek és a kedves rajzok közel hozzák a gyerekekhez a sok száz évvel ezelőtt élt, mára talán szoborrá merevedett szenteket. Az életükhöz kapcsolódó helyszínek, tárgyi emlékek bemutatása pedig igazi különlegessége a kiadványnak.
Nemcsak a családban, hanem a hittanórán is haszonnal forgatható a könyv. A történetek felolvasása és megbeszélése, esetleg eljátszása, egy jól megszervezett kirándulás a bemutatott helyszínek egyikére nagyszerű lehetőséget kínálhat, hogy példaképeinket jobban megismerhessék a gyerekek.
(Dávidné Bajor Ágota hitoktató és hittankönyszerző, négygyermekes anya, )

A legkisebb, akkor hét éves gyerekünknek vettük meg az első kötetet, ebből olvastuk az esti mesét. Annyira tetszett neki – a szöveg és a képek is –, hogy a következő estéken már magától ezt kérte, vagyis ahány történet van a könyvben, annyi nap alatt a végére értünk. A nagyobb testvérei is lapozgatták, olvasgatták, ők persze a saját kedvük szerint haladtak. A plébánián ajánlottuk más családoknak, ahol hasonló korú gyerekek voltak, sokan meg is rendelték.
(Penderik Tamás, mérnök, háromgyermekes apa)

Ezeket a történeteket egy hétéves kisfiúnak olvastam föl, én, a hetvenéves. A kisfiú tágra nyílt szemmel figyelt. Szeméből azt olvastam ki, hogy mindazt, amit a szentekről hallott, benső világa legmélyebb rétegébe raktározta. Tudom teljes bizonyossággal, hogy megszületett benne a döntés: „szent akarok lenni”. Ajánlom a felnőtteknek, hogy ők is így olvassák a szentek életét annak a kisgyereknek, akik ők voltak valaha. Vizsgálják meg, él-e még bennük az a kisgyerek!
(Barsi Balázs OFM, szerzetes pap)

Ezek a szép kivitelezésű, rövid, akár esti mesékként is olvasható, jó stílusban készült írások alkalmasak lennének arra, hogy A magyar szentek életét nemcsak a magyar óvodákban, az alsó tagozatos osztályokban ismerjék meg, de Európában is: hogy angolra, németre, franciára, olaszra, spanyolra stb. lefordítva az ottani gyermekek anyanyelvükön olvashassák. Még inkább érdemes lenne ezt megtenni A keresztény Európa szentjei című kötettel – abban az Európában, ahol a keresztény gyökereket elfeledni, megtagadni látszanak.
(László Tamás, egykori parlamenti képviselő és polgármester, nyolc unoka nagyapja)

A Jézus barátairól szóló könyv kincset ad a gyerekek kezébe. Betölti a képzeletvilágukat fénnyel, a szeretet, a hit, a nagylelkűség, a tisztaság, az önfeláldozás nagy példáival. Bethlenfalvy Gábornak a Biblia tengermély elbeszéléseit hűen, gyermekek számára is érthetően elbeszélő, bölcsességgel és szívvel teli szövegei és Kállai Nagy Krisztina gyönyörű, ragyogó, egyszerre derűs és mély üzenetet hordozó rajzai becsempészik a kisgyermek szívébe a hit és a szeretet kincseit.
(Dr. Székely János megyéspüspök)

Helyzetemnél fogva – nagycsaládos apaként és nagyapaként – immár harminc éve olvasok meséket majdnem napi rendszerességgel. Túlzás lenne, ha meseszakértőnek nevezném magam, de azt egyértelműen mondhatom, hogy elég válogatós vagyok: már csak olyat mesélek, ami nekem tetszik... Mindezek után kijelentem, hogy A magyar szentek élete tényleg remek könyv, klassz a megfogalmazás, élvezetes olvasni, nem gügyög, még új tényeket is megtudtam belőle. Most kezdtük a Jézus barátait, nagyon jól indul az is. Ha a végére értünk, folytatjuk A keresztény Európa szentjeivel!
(Bodroghelyi Csaba vegyész, hat gyermek apja, négy gyermek nagyapja)

Szülőként és kisgyermekekkel foglalkozó szakemberként is az a véleményem, hogy az utóbbi évtized - mind vizuálisan, mind szövegét tekintve - legmagasabb minőséget képviselő gyermekkönyv-sorozata gazdagodik most egy újabb kötettel.
(Dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora, öt gyermek apja)

A keresztény Európa szentjei igazán remek esti olvasmány, Kelemen atyától, a győri bencések főnökétől kaptuk, és a fiúk nagyon szeretik. Európa történetének meghatározó szentjei: Ritától Benedeken át Ferencig. A tanulságok ma is érvényesek, sőt minden eddiginél érvényesebbek…
(Szijjártó Péter külügyminiszter, két gyermek apja)

 

Ha csatlakozna olvasótáborunkhoz, az alábbi linkre kattintva léphet tovább; itt a megrendelés, illetve bolti megvásárlás lehetőségeiről talál részletes információt:

HOL KAPHATÓ?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentjeink.blog.hu/api/trackback/id/tr8715240100
süti beállítások módosítása