Érdekes történetek a szentek életéről, gyermekes családoknak, hittanosoknak

Szentjeink

Szentjeink

ÚJDONSÁG: Névnapok és szentek könyve

Alapmű lehet a magyar családok könyvespolcain

2022. október 14. - szentjeink.hu

nevnapos_borito.jpg

Honnét van az én keresztnevem, ki a védőszentem? Milyen bérmanevet, illetve bérmaszentet válasszak? Mi legyen a neve a születendő gyermekemnek? Milyen névhez milyen védőszent szokott tartozni? Ilyen kérdések megválaszolásához nyújthat támpontokat ez a kötet, mely a Magyarországon gyakran előforduló keresztnevekhez tartozó szenteket mutat be.

 

  • A Magyarországon leggyakrabban előforduló keresztnevekhez tartozó védőszenteket mutat be a kötet. A névnapok naptári sorrendjében 107 szentről közöl rövid, érdekes ismertetőt, a névmutatóban összesen 192 névhez ajánl védőszenteket.

  • Gyerekekkel is érdemes nézegetni, olvasgatni – a közérthető, egyszerű nyelven megfogalmazott szöveget színes, szívmelengető illusztrációk díszítik.

  • Kézikönyvként is használható – ha névválasztáshoz szeretnénk ötletet meríteni, vagy ha más okból akarunk egy-egy szent életének utánanézni. 

  • Ideális ajándék – az igényes kivitelű kötet (kemény borítóval, 144 oldalon, sok-sok színes illusztrációval) időtálló érték a könyvespolcon, akár nemzedékeken át. 

Kétperces összefoglaló a könyvbemutatóról: 

 


Mutatóba néhány belső oldalpár a könyvből:

 

nevnapos_belso1.jpg

nevnapos_belso2.jpg

nevnapos_belso3.jpg

 

nevnapos_belso4.jpg

 

 

„ÉN VÁLASZTOTTALAK TITEKET” 

 

Varga László püspök atya ajánlója a kötethez: 

 

nevnapos_vargalaszlo.jpg


Jézus azt mondja tanítványainak „Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket” (Jn 15,16). Védőszentjeink felismerték kiválasztottságukat és elfogadták küldetésüket. Barátaink ők, akik folytatják küldetésüket, és a mennyben több jót tesznek velünk, mint amennyit földi életükben bármikor tehettek.

Nemcsak Jézus választotta ki őket, hanem mi is kiválaszthatjuk azokat, akiknek az élete vonzó, illetve követendő példa számunkra. Ebben a választásban az a meglepő, hogy közben ők is választanak bennünket. 

Akiknél megérintődik a szívünk, azok találtak ránk! Fogadjuk el felajánlott barátságukat és bátran éljünk a segítségükkel!

Kaposvár, 2022. Nagyhét

Varga László megyéspüspök

  

HOGYAN ÉS MENNYIÉRT LEHET MEGVÁSÁROLNI?

 

A könyv bolti ára: 5700 forint.

 

Ha interneten szeretné megrendelni könyveinket, keresse fel a Don Bosco Kiadó webshopját:

http://donboscokiado.hu/

 

A könyvesboltok listája, ahol könyveink kaphatók, IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ >>

 

Megvásárolhatja közvetlenül a szerzőktől is (különösen ha dedikált példányt szeretne); ezekre a címekre írhat nekünk:
krisztina.kallainagy[kukac]gmail[pont]com
bethlenfalvy.gabor[kukac]yahoo[pont]com
A szerzőktől történő vásárlás esetén kedvezményt is lehet kapni (a megvásárolt példányszámtól függően 15-25 százalékot).

 

Ha a könyvsorozat korábbi kötetei is érdekelnék (Magyar szentek élete, A keresztény Európa szentjei, Jézus barátai, Szent életű magyarok a viharos XX. században), ezekről weboldalunk KÖNYVEINK menüpontja alatt, azaz ide kattintva talál bővebb tájékoztatást >>

Megjelentek a könyvsorozathoz kapcsolódó SZÍNEZŐK is, melyek a kisgyerekeknek adnak alkalmat a szentekkel való barátkozásra. További információért kattintson ide >> 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentjeink.blog.hu/api/trackback/id/tr4517954364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása