Érdekes történetek a szentek életéről, gyermekes családoknak, hittanosoknak

Szentjeink

Szentjeink

„Akiken átragyog a Nap”

Dr. Székely János megyéspüspök ajánlója a Jézus barátai című új könyvhöz

2020. szeptember 15. - szentjeink.hu

szekelyjanospuspok.jpg

Egy kisfiú – Günther – egyszer az Édesanyjával sétált a város főterén. Meglátta a templom ablakait, amelyek szürkék voltak. Megszólalt: „Milyen csúnyák a templom ablakai!” Az Édesanya nem szólt semmit, hanem kézenfogta a kisfiát, és bevezette a templomba. Belülről az ablakok gyönyörűen ragyogtak.

Különösen az, amelyiken pont átragyogott a Nap. Günther ámulattal nézte. Megkérdezte az Édesanyját: „Ki az?” Az Édesanya így felelt: „Az egy szent, Szent Márton.”

A kisfiú ezt megjegyezte magának. Néhány nap múlva az óvodában a hitoktatónő a szentekről beszélt a gyerekeknek. Megkérdezte tőlük: „Ki egy szent?” Senki sem tudta a választ. Aztán lassan Günther emelte fel a kezét. „Na, Günther, ki az a szent?” – kérdezte a hitoktatónő. Günther így felelt: „Akin átragyog a Nap!”

Szent az, akin átragyogott a Nap. Akin átragyogott Isten fénye, és az élete ezért ragyogó lett. Mennyire fontos, hogy a gyerekek ilyen ragyogó embereket, életutakat megismerjenek! Mennyire fontos, hogy ezeken keresztül a gyerekek szívébe is beragyogjon a Nap!

Gyermekként nagyon hamar megszerettem a könyveket, az olvasást. Az egyik első nagy könyvélményem a Fioretti volt, a Szent Ferenc életéről szóló történetek régi, gyönyörű gyűjteménye. Arról álmodoztam, hogy hogyan lehetne az én életem is hasonló, mint Szent Ferencé volt.

A Jézus barátairól szóló könyv ilyen kincset ad a gyerekek kezébe. Betölti a képzeletvilágukat fénnyel, a szeretet, a hit, a nagylelkűség, a tisztaság, az önfeláldozás nagy példáival.

jezusbaratai_cimlap.jpg

Bethlenfalvy Gábornak a Biblia tengermély elbeszéléseit hűen, gyermekek számára is érthetően elbeszélő, bölcsességgel és szívvel teli szövegei és Kállai Nagy Krisztina gyönyörű, ragyogó, egyszerre derűs és mély üzenetet hordozó rajzai becsempészik a kisgyermek szívébe a hit és a szeretet kincseit.

Máig emlékszem gyermekkorom képes Bibliájának sok képére, rajzára. Nagyon mélyen vésődtek be a lelkembe. Úgy gondolom, hogy a Jézus barátai könyv remekbe szabott képei még inkább bele fognak vésődni sok-sok gyermeklélekbe. Elő fognak jönni az életük fontos fordulópontjain, a párválasztáskor, az esküvő napján, a gyermekeik születésekor, a fájdalmak, szenvedések idején, az ünnepek varázslatos óráiban.

Szívből ajánlom ezt a könyvet minden gyermeknek, aki szeretne Jézus barátja lenni, az ő szeretet-ösvényén járni!

Dr. Székely János
megyéspüspök

 

A KÖNYVRŐL BŐVEBB INFORMÁCIÓT IDE KATTINTVA TALÁLHATUNK >> 

 

(A nyitókép forrása: Magyar Kurír, Merényi Zita)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentjeink.blog.hu/api/trackback/id/tr1416202416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása