Érdekes történetek a szentek életéről, gyermekes családoknak, hittanosoknak

Szentjeink

Szentjeink

Ajándékötletünk karácsonyra: Jézus barátai

2020. december 17. - szentjeink.hu

fbhirdhez2.jpg

Hogyan ismerték meg Jézust azok, akik földi életében közel álltak hozzá? Hogyan kételkedtek és lelkesedtek? Hogyan váltak a barátaivá? 12 érdekes történet és szívhez szóló illusztrációk az Újszövetség legismertebb személyiségeiről. Minden fejezet végén ismeretterjesztő oldal található a szentekhez kapcsolódó helyszínekről, tárgyi emlékekről.

Új kötettel bővült a szentek életéről szóló, gyermekes családoknak szánt népszerű sorozat: a Jézus barátai című könyv 12 fejezetében egy-egy bibliai személyiség gondolataiba, kételyeibe, lelkesedésébe élhetik bele magukat a gyermekek, illetve a nekik felolvasó szülők, hitoktatók. A főszereplők között felbukkannak a legismertebb apostolok (Péter, András, Jakab, János, Máté és Tamás), valamint Szűz Mária, Szent József, Keresztelő János és Mária Magdolna, de a napkeleti bölcsek és Gábor arkangyal is. És ahogy e különböző nézőpontokból követjük az evangéliumi eseményeket, mint egy izgalmas kirakós játékban, kibontakozik előttünk a világ megváltásának nagy drámája…

 

SZÉKELY JÁNOS PÜSPÖK ATYA ÍGY AJÁNLJA A KÖNYVET AZ ELŐSZÓBAN:  

 

„Bethlenfalvy Gábornak a Biblia tengermély elbeszéléseit hűen, gyermekek számára is érthetően elbeszélő, bölcsességgel és szívvel teli szövegei és Kállai Nagy Krisztina gyönyörű, ragyogó, egyszerre derűs és mély üzenetet hordozó rajzai becsempészik a kisgyermek szívébe a hit és a szeretet kincseit. (…) Szívből ajánlom ezt a könyvet minden gyermeknek, aki szeretne Jézus barátja lenni, az ő szeretet-ösvényén járni!” 

A TELJES ELŐSZÓT ITT LEHET ELOLVASNI >>

 

EGY OLVASÓI VÉLEMÉNY: 

 

Bizonyára sokunknak vannak élményei szentképekről, könyvecskékről, amelyek feltételezhetően jó szándékkal készültek, ámde inkább elrettentenek, semmint közelebb hoznának bennünket a szentekhez, a Biblia szereplőihez, történéseihez. Hát még a gyerekeket!
Ezt a könyvet azonban öröm kézbe venni! Kállai Nagy Krisztina szeretetet, tisztaságot és fényt sugárzó alakjai beivódnak lelkünkbe, Bethlenfalvy Gábor lélekkel, ugyanakkor egyszerű szavakkal és mégis magával ragadó hömpölygéssel megírt történetein az ember csak ámul, és azon gondolkodik, hogyan képes valaki ilyen mélységben végiggondolni a Biblia történeteit, és ilyen természetes egyszerűséggel, beleérző képességgel írni arról, amit életünk során nap mint nap hallunk-olvasunk a Szentírásból. Felnőttnek is lelket-szemet gyönyörködtető, gondos fotóválogatás és ismertetés egészít ki minden fejezetet „Jézus barátai” életének ma is látható emlékeiről. A mai világban, ahol gyermekkönyvként lehet árulni lélekmérgező, „érzékenyítő” történeteket, különösen jó szívvel ajánlom minden gyereknek és szülőnek ezt a kincset!
(Scheller Katalin, Budapest, újlaki plébánia)

 

MI JELENT MEG RÓLA A MÉDIÁBAN? 

 

A Képmás újság karácsonyi könyvajánlója >> 

Híradás a könyvről a Shoeshine Blogon >> 

Rövid hír a könyv megjelenéséről a Mandineren >> 

Beszélgetés a szerzőkkel a Bonum TV-ben >> 

Beszélgetés a szerzőkkel a Katolikus Rádióban >> 

Beszélgetés a szerzőkkel a Karc FM rádióban >> 

 

 

TARTALOMJEGYZÉK ÉS RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL

 

Gábor arkangyal – Az Úr Hírnöke
Szent József – Egy igaz férfi Dávid király családjából (Itt lehet egy részletet elolvasni ebből a fejezetből >>)
Szűz Mária – Áldott az asszonyok között
Gáspár, Menyhért, Boldizsár – A három bölcs (Itt lehet egy részletet elolvasni ebből a fejezetből >>)
Keresztelő Szent János – A pusztában kiáltó szó
Szent Péter – Az Egyház sziklaalapja
Szent András – Aki elindult Jézus után
Szent Jakab – A mennydörgés fia
Szent János – Akit Jézus szeretett
Szent Máté – A jó útra tért vámos
Szent Tamás – A „hitetlen” tanítvány
Szent Mária Magdolna – Az újjászületett bűnös asszony

 


 

HOGYAN LEHET MEGVÁSÁROLNI?

 

A könyv bolti ára: 3990 forint.

 

Ha interneten szeretné megrendelni könyveinket, keresse fel a Don Bosco Kiadó webshopját:

http://donboscokiado.hu/

 

A könyvesboltok listája, ahol könyveink kaphatók, IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ >>

 

Megvásárolhatja közvetlenül a szerzőktől is (különösen ha dedikált példányt szeretne); ezekre a címekre írhat nekünk:
krisztina.kallainagy[kukac]gmail[pont]com
bethlenfalvy.gabor[kukac]yahoo[pont]com
A szerzőktől történő vásárlás esetén kedvezményt is lehet kapni (a megvásárolt példányszámtól függően 15-25 százalékot).

 

Ha a könyvsorozat korábbi kötetei is érdekelnék (Magyar szentek élete, A keresztény Európa szentjei), ezekről weboldalunk KÖNYVEINK menüpontja alatt, azaz ide kattintva talál bővebb tájékoztatást >>

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentjeink.blog.hu/api/trackback/id/tr2716348458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása