Érdekes történetek a szentek életéről, gyermekes családoknak, hittanosoknak

Szentjeink

Szentjeink

Színvonalas ajándék gyerekeknek a szentek életéről szóló könyvsorozat bármelyik kötete

2022. március 09. - szentjeink.hu

szekely_puspokkel_kep.jpg

Közeledik a húsvét, illetve az elsőáldozások időszaka; ebből az alkalomból ajánljuk az olvasók – szülők, pedagógusok, hitoktatók – figyelmébe a szentek életéről szóló gyerekkönyv-sorozatot. A könyvek szerzője Bethlenfalvy Gábor, illusztrátora Kállai Nagy Krisztina.

A sorozatban talán a legnépszerűbb a Jézus barátai című kötet, mely 2020-ban jelent meg. Ez azokról a bibliai személyiségekről szól, akik Jézust földi életében ismerhették (apostolok, Szűz Mária, József, Mária Magdolna stb.). A közérthető stílusban megírt, elgondolkodtató és fordulatos történetek a gyerekekhez is közelebb hozzák az Újszövetség e szentjeit, s az ő szemükön keresztül Jézus megváltó művét is segítenek megérteni. A könyv az 5-10 éves gyerekek számára ajánlható.

A legújabb, a Szent életű magyarok a viharos XX. században című kötet történeteinek főhősei (többek között: Batthyány-Strattmann László, Salkaházi Sára, Apor Vilmos, Brenner János…) személyükben hordozták tovább keresztény szellemi örökségünket a történelmi Magyarország összeomlásának idején is. A könyvből a 8-12 éves gyerekek már jól meg tudják érteni ennek jelentőségét.

Mindkét említett kötethez Székely János püspök írt előszót (fotónk a könyvbemutatón készült).

Korlátozott mennyiségben kapható még az első két kötet is, a Magyar szentek élete, valamint A keresztény Európa szentjei.

A sorozat mindegyik darabja valóban igényes ajándék lehet, tartalmukban és külső megjelenésükben is értékesek, a következő generációknak is átörökíthetők…

A sorozatról átfogóan bővebb információ itt is található >>

Kapható a legtöbb keresztény könyvesboltban, de megvásárolható – kedvezménnyel – közvetlenül a szerzőktől is.

 

Email-címek:

Kállai Nagy Kriszta
krisztina.kallainagy[kukac]gmail.com

Bethlenfalvy Gábor
bethlenfalvy.gabor[kukac]yahoo.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentjeink.blog.hu/api/trackback/id/tr5017776522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása