Érdekes történetek a szentek életéről, gyermekes családoknak, hittanosoknak

Szentjeink

Szentjeink

Egyházi ünnepeink – KÖNYV + SZÍNEZŐK

2023. október 22. - szentjeink.hu

egyh_konyv.jpg

Gyermekes családokban és hittanórákon is jó szolgálatot tehet ez az új, hiánypótló kötet; hosszú ideje nem kapható ilyen kiadvány hazánkban, ami a katolikus Egyház ünnepeit átfogóan, gyerekek számára is érthetően mutatja be. Külön színezőfüzetek is megjelentek: az egyik az Egyházi ünnepeink könyv rajzait tartalmazza, a másik, az Adventi színező Jézus születésének történetét követi. 

Tovább

ÚJDONSÁG: Névnapok és szentek könyve

Alapmű lehet a magyar családok könyvespolcain

nevnapos_borito.jpg

Honnét van az én keresztnevem, ki a védőszentem? Milyen bérmanevet, illetve bérmaszentet válasszak? Mi legyen a neve a születendő gyermekemnek? Milyen névhez milyen védőszent szokott tartozni? Ilyen kérdések megválaszolásához nyújthat támpontokat ez a kötet, mely a Magyarországon gyakran előforduló keresztnevekhez tartozó szenteket mutat be.

Tovább

ÚJDONSÁG: Megjelentek a színezők a szentekkel való barátkozáshoz…

Egyházunk legfontosabb alakjaival és jellegzetes ábrázolásaikkal játékosan ismerkedhetnek meg az óvodások és kisiskolások a három új színezőfüzetben.

szinciml_magyar.jpg

szinciml_bibliai.jpg

szinciml_europai.jpg

A nevelők munkáját segítik az egyes szentekhez tartozó rövid feliratok, valamint a kérdések, melyekre a választ könyvsorozatunkban is meg lehet találni.

A színezők megvásárolhatók a kiadónál:

Czékla Stúdió Kft.
Email: krisztina.kallainagy[kukac]gmail.com
Telefon: 06 70 322 9845

Tovább

Színvonalas ajándék gyerekeknek a szentek életéről szóló könyvsorozat bármelyik kötete

szekely_puspokkel_kep.jpg

Közeledik a húsvét, illetve az elsőáldozások időszaka; ebből az alkalomból ajánljuk az olvasók – szülők, pedagógusok, hitoktatók – figyelmébe a szentek életéről szóló gyerekkönyv-sorozatot. A könyvek szerzője Bethlenfalvy Gábor, illusztrátora Kállai Nagy Krisztina.

Tovább

„Én is élhetnék így!”

Székely János püspök atya előszója a Szent életű magyarok a viharos XX. században című könyvhöz

szekelyjanospuspok.jpg

Egy erdélyi atya mesélte el gyermekkora egyik legszebb emlékét. Karácsony előtt történt néhány nappal. Édesapja éjjel váratlanul felkeltette őt, és csendben kihívta a fáskamrába. Itt két órán át fát hasogattak. A kisfiú mérges volt az apjára, hogy minek ezt az éjszaka kellős közepén tenni. A következő éjszakán az édesapja újra felkeltette őt. Néma csendben felpakolták egy nagy szánra az előző nap felhasogatott fát, majd elhúzták a falu szélére, ahol egy szegény, idős néni lakott, akinek elfogyott a tűzifája, és napok óta fagyoskodott. Titokban lepakolták a rengeteg fát a háza mellé, majd észrevétlenül eljöttek. Másnap reggel a néni, ahogyan kijött a házából, nem akart hinni a szemének. Azt mondta, angyalok jártak nála, Isten megsegítette őt. Napokig ámulva mesélte az egész faluban a csodálatos eseményt. A kisfiú, aki később pap lett, azt mondta, hogy ez volt élete legszebb karácsonya: amikor édesapjával jót tettek, titokban, mint az angyalok. És talán ekkor fogalmazódott meg benne először, hogy ő pap lesz, Istennek és az emberek szolgálatának szenteli az életét.

Tovább

Új könyv a sorozatban: Szent életű magyarok - a viharos XX. században

xxsz-cimlap.jpg

Új kötettel bővült a szentek életéről szóló, gyermekes családoknak szánt népszerű könyvsorozat. E negyedik kötet azokról a boldoggá avatott magyarokról mesél, akik a személyükben hordozták tovább az ország keresztény szellemi örökségét azokban az időkben, amikor a történelem vihara elsodorta azt a világot, amit addig a hazájuknak tudhatott a Kárpát-medence népe. Nagyjából száz év eltelt azóta - itt az idő, hogy gyerekeinknek is meséljünk róluk! A történeteket Bethlenfalvy Gábor írta, az illusztrációkat Kállai Nagy Krisztina készítette.

Tovább

Személyesen találkozhat a szentek életéről szóló gyerekkönyvsorozat szerzőivel

as-konyvbemutato.jpg

2021. szeptember 4-én, szombaton 11 órától a budapesti Szent István téren (a Szent István Bazilikánál) a XV. Ars Sacra Fesztivál keretében könyvbemutatóra kerül sor, ahol a szentek életéről szóló népszerű gyerekkönyvsorozat szerzője, Bethlenfalvy Gábor, valamint grafikusa, Kállai Nagy Krisztina beszélnek a már megjelent kötetekről, valamint a megjelenés előtt álló új könyvről is, mely a XX. századi szent életű magyarokról fog szólni. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Érdemes egyúttal az Ars Sacra Fesztivál egyéb programjain is részt venni, melyekről a rendezvény honlapján lehet tájékozódni.

Húsvéti ajándékötlet - lezárás idején is kapható!

feltamadas.jpg

A könyvesboltok zárva vannak a járványhelyzet miatt, de a Jézus barátai című könyv most is megvásárolható (akár dedikálva) közvetlenül a szerzőktől! Az igényes, gazdagon illusztrált kötet gyerekeknek szól; 12 történetet mesél el olyan bibliai személyiségekről, akik Jézussal földi életében személyesen találkozhattak.

Tovább

Ajándékötletünk karácsonyra: Jézus barátai

fbhirdhez2.jpg

Hogyan ismerték meg Jézust azok, akik földi életében közel álltak hozzá? Hogyan kételkedtek és lelkesedtek? Hogyan váltak a barátaivá? 12 érdekes történet és szívhez szóló illusztrációk az Újszövetség legismertebb személyiségeiről. Minden fejezet végén ismeretterjesztő oldal található a szentekhez kapcsolódó helyszínekről, tárgyi emlékekről.

Tovább
süti beállítások módosítása